به گزارش ميراث آريا(CHTN)، \"اسفنديار رحيم‌مشايي\"، معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در نشست مديران پايگاه‌هاي ميراث فرهنگي ضمن بيان اين مطلب گفت: درحال‌حاضر عملکرد پايگاه‌ها از نظر مديريتي، نظارتي و اجرايي ضعيف است.

وي با انتقاد از روند مديريت پايگاه‌ها خاطرنشان کرد: متأسفانه هنوز يک پايگاه‌ با آنچه که مورد نظر سازمان ميراث فرهنگي باشد ايجاد نشده و بيشتر فعاليت پايگاه‌ها بر روي پژوهش متمرکز شده است اين درحالي است که پايگاه‌ها بايد در همه سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در سطح استان و ملي فعاليت‌هاي گسترده‌اي انجام دهند.

معاون رئيس‌جمهور با اشاره به اينکه بسياري از معاونت‌ها هنوز از برنامه‌هاي پايگاه‌ها اطلاع ندارد، خاطرنشان کرد: بازنگري در برنامه‌هاي پايگاه و اعلام برنامه‌هاي فعالانه به معاونت‌ها بسيار ضروري است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي همچنين از اختصاص يک و نيم ميليارد تومان براي انتشار نتايج تحقيقات و پژوهش‌ها خبر داد و گفت: پايگاه‌ها بايد نيازهاي پژوهشي خود را به پژوهشگاه اعلام کنند ضمن آنکه انتشار نتايج پژوهش نيز بايد در برنامه‌هاي پايگاه‌ها گنجانده شود.

مشايي ادامه داد: دفتر هماهنگي پايگاه‌ها نيز بايد سايت اينترنتي راه‌اندازي کند تا نتايج پژوهش‌هاي پايگاه‌ها به چند زبان در اين سايت قرار گيرد تا دنيا از اين طريق هم با پايگاه‌ها و هم با تاريخ سرزمين ايران آشنا شود، چرا که پايگاه‌هاي ما محدود به پايگاه بيستون يا تخت‌جمشيد نيست و فعاليت‌هاي بسيار مثبتي در بسياري از پايگاه‌هايي که در شهرستان‌ها قرار دارد، انجام مي‌شود.

وي تصريح کرد: تمامي معاونت‌ها توجيه شده‌اند، درصورتي که پايگاه‌ها برنامه‌هاي سالانه خود را ارائه دهد بودجه‌هاي مرتبط با اجراي برنامه‌ها به آنها اختصاص مي‌يابد، ضمن آنکه هر مدير پايگاهي که مي‌تواند اعتبارات بين‌المللي، ملي يا استاني جذب کند هيچ محدوديتي ندارد و حتي مجوز آن ازسوي شخص رئيس سازمان صادر خواهد شد.

معاون رئيس‌جمهور با اشاره به تشکيل کميته‌اي باحضور نمايندگان مديران پايگاه‌ها، گفت: اين کميته در مدت يک ماه بايد نظامنامه تشکيل پايگاه‌ها را تدوين کند تا از اين طريق فرصت‌هاي خوبي در آينده براي پايگاه‌ها ايجاد شود.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به ضرورت تغيير نگاه و اصلاح دروني سازمان اشاره کرد و گفت: نگاه مسئولان ميراث فرهنگي بايد فرهنگي باشد زيرا جنس کار ما به گونه‌اي است که اگر به فرهنگ توجه نشود لطمه‌اي زيادي خواهيم خورد.

وي ادامه داد: ميراث يک کشور را بايد با زندگي روزمره تعريف کرد، نمي‌توان درصورتي که به آثار تاريخي آسيب وارد نمي‌شود با فعاليت‌هاي عمراني مخالفت کرده، ضمن آنکه ميراث فرهنگي بايد به احساس و سرمايه ملي تبديل شود.

115/M/H



انتهای پیام/

کد خبر 1386041957